Back to Top

Skapelsen

Så här presenterades ”Skapelsen” när vi framförde den i Steninge k:a i Halmstad. Då hade vi också bjudit in lokala konstnärer som hade utställning på temat i samband med musikprogrammet.

Skapelseberättelsen lästes i sju delar. De sju olika texterna varvades och tolkades genom traditionell och nyskriven musik. Eftersom Andrew Polson från England var inbjuden som gästutställare hade vi också England som ett extra tema under konserten. Englandstemat går att använda igen eller om man endast vill hålla sig till grundtemat, skapelsen, så går det också fint. Att komplettera med tema miljö är också ett intressant och högaktuellt upplägg.

”Den 29 juni kl. 18.00 är det vernissage och konsert i Steninge kyrka.

Årets tema är Skapelsen.

S:t Olofs trädgårdsvänner och Andrew Polson, trädgårdsanläggare från England som driver halmstadbaserade Andys trädgård, ansvarar i år för utställning och utsmyckning av kyrkans fönster.

Utställningsveckan inleds med en konsert där Charlotte Polson, altsaxofon och sång, och Sven Engström, piano framför ett musikprogram på skapelsetemat. Musiken spänner över ett brett spektrum med olika genrer och binder samman utställningen med ord och ton. En hyllning till skapelsen, sommaren, konsten och musiken.

Innan konserten, mellan 16.30 och 17.30, serveras English afternoon tea i S:t Olofs trädgård utanför sockenstugan. Obs! Damer i hatt serveras te utan kostnad.”